چگونه انتخاب رشته کنیم

چگونه انتخاب رشته کنیم

جهت مشاوره در زمینه چگونه انتخاب رشته کنیم

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

چگونگی انتخاب رشته کنکور سراسری دارای نکات، جزئیات و زوایای پیدا و پنهان فراوانی است. که توجه به هریک از آن ها مسیر زندگی شما را تغییر خواهند داد چگونه انتخاب رشته از مهمترین و حساس ترین مراحل برای داوطلبان آزمون سراسری است. آینده شغلی و اجتماعی هر فرد تا حد چشم گیری به انتخاب رشته بستگی دارد. رشته درسی در آینده به شغل فرد تبدیل می شود.

انتخاب رشته به اشتباه می تواند شخص از آرزوهایش دور کند و اهداف و آینده او را به خطر بیاندازد، این مقاله شما را به چگونگی انتخاب رشته مناسب کمک می کند.

چگونه انتخاب رشته کنیم

چگونه انتخاب رشته کنیم و موفق باشیم

برای کسب موفقیت در آینده دانستن اینکه چگونه انتخاب رشته کنیم بسیار اهمیت دارد با توجه به رشته و سهمیه، زیر گروه و رتبه کشور داوطلب 100 انتخاب دارد و بهتر است الویت های خود را با درایت انتخاب کنند.

  1. واقع بینانه عمل کنید: تراز و رتبه خود را  در نظر بگیرید نسب به تراز و رتبه ای که دارید گزینه هایتان را انتخاب کنید.
  2. علایق فردی: هر فرد در زندگی به مواردی علاقه دارد اینکه علایقتان را نادیده بگیرید اصلا خوب نیست بهتر است به علایقتان اهمیت دهید، انتخاب رشته چیزی است که سالهای سال با آن دسته و پنجه نرم می کنید.
  3. اهدافتان: هر شخص در زندگی اهدافی دارد بهتر است اهدافتان را دنبال کنید و آنهارا همیشه در نظر بگیربد.
  4. آینده شغلی: اگر رشته ای را انتخاب کنید و در آن قبول شوید و همینطور علاقه زیادی به آن رشته داشته باشید ولی نتوانید شغلی در آن رشته برای خود دستو پا کنید مطمئنا موفق نخواهید بود.
     موفقیت در انتخاب رشته

موارد پر اهمیت در چگونگی انتخاب رشته

در کارنامه اولیه، رتبه و تراز شخص داوطلب مشخص است. رتبه و تراز از موازد پر اهمیت در چگونگی انتخاب رشته است.

داوطلب با تخمین زدن رتبه و جایگاه خود بهتر می تواند دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کند.

سازمان سنجش به داوطلبان کنکور سراسری این امکان را می دهد که با خرید اعتیار و وارد کردن رتبه و تراز شانس قبولی خود را در دانشگاه ها و رشته های مختلف بسنجند، این نتیجه با توجه به امار قبول شدگان در سال گذشته است.

  1. تراز: تراز جایگاه بین داوطلبان است و شما می توانید متوجه شوید که در بین رقبای دیگر چه جایگاهی دارید.
  2. رتبه: رتبه نشان دهند جایگاه داوطلب نسبت به جمعیت کل است.

 نکات پر اهمیت انتخاب رشته

چگونه رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنیم

بسیار اهمیت دارد، فرد باید هنگام انتخاب رشته علایق و استعداد های خود را بسنجد و رشته ای را انتخاب کند که بتواند در آن موفقیت کسب کند

  1. هدف: هدفتان از انتخاب این رشته چیز به چه چیزی میخواهید دست پیدا کنید و این هدف تا چه حدی برای شما حائز اهمیت است.
  2. آینده شغلی: بهتر است رشته ای را انتخاب کنید که بتوانید برای آن شغلی پیدا کنید و از رشته ای که انتخاب کرده اید درآمد کسب کنید.
  3. ترفیع مدرک تحصیلی: اگر قصد دارید تحصیلات عالیه داشته باشید بهتر است راجب رشته تان تحقیق کنید که بعدا در مراتب بالا تر به مشکل بر نخورید و ادامه تحصیل شما با مشکل مواجعه نشود.
  4. مهاجرت: ممکن است شما بخواهید در خارج از کشور به تحصیلاتتان ادامه دهید حتما تحقیق کنید که آیا رشته مورد نظر شما در کشور های دیگر دانشگاه دارد یا می توانید در آن شغلی مرتبط به رشته تان داشته باشید.

انتخاب رشته مورد علاقه

درکنکور 99 چگونه انتخاب رشته کنیم

برای کسب اطلاعات هنگام انتخاب رشته می توانید از موارد زیر کمک بگیرید تا یک انتخاب درست و کارآمد داشته باشید. در ادامه توضیح خواهیم داد که در کنکور 99 چگونه انتخاب رشته کنیم و چه مواردی را باید در نظر گرفت.

  1. مشورت:
    مشاوره: برای انتخاب رشته سازمان هایی دائر شده اند که می توانند به ما مشاوره دهند، این سازمان ها معمولا اطلاعات جامع و کاملی در مورد انواع رشته ها و دانشگاه ها در شهر های متفاوت در اختیار دارند.
    مشورت با خانواده: خانواده علایق و سلیقه ما را می دانند و به خوبی درک می کنند برای انتخاب رشته و شهری که قصد دارید در آن ادامه تحصیل دهید خانواده به خوبی می توانند در انتخاب شما کمک کنند.
    دوستان و آشنآیان: از دوستان و اشناهایتان می توانید راجب رشته هایی که در آن تحصیل کردند یا در حال انجام فعالیت هستند سوال بپرسید تا شما را برای انتخاب رشته بهتر کمک کنند.
  2. مطالعه:
    رشته های دانشگاهی: با مطالعه مقالات و کتاب ها می توانید رشته های دانشگاهی را شناسایی کنید راجب آنها اطلاعات کسب کنید.
    دانشگاه ها: با مطالع و بازدید از سایت دانشگاه ها یا بازدید حضوری تا حدی می توانید راجب دانشگاه ها، سطح رفاهی دانشگاه، سطح علمی دانشگاه و مسافت دانشگاه تا منزل داوطلب اطلاعاتی به دست آورید.
    خوابگاه: اگر قصد دارید برای ادامه تحصیل به شهر دیگری بروید بهتر است خوابگاه دانشگاه را نیز برسی کنید آیا دانشگاه خوابگاه دارد یا به شما خوابگاه خودگردان معرفی می کند. تا چه حد سطح رفاهی دارد و هزینه ای که باید بابت خوابگاه پرداخت شود چقد است.
    مطالعه
  3. رشته تحصیلی: رشته ای که می خواهیم در آن ادامه تحصیل بدهیم بسیار اهمیت دارد. پس بهتر است ماهیت در را به خوبی بشناسیم و درک کنیم و بدانیم در این رشته قرار است چه واحد هایی را بگذارانیم و از نظر آینده شغلی چه جایگاهی دارد.

    اهمیت چگونگی انتخاب رشته

در این بخش نکات حائز اهمیتی را برای یک انتخاب رشته صحیح ارائه نموده و تلاش شده است تا به سوالات شما در زمینه چگونه انتخاب رشته کنیم پاسخ کاملی داده شود. شما می توانید نظرات حود را در زیر این پست مطرح نموده و پاسخ مشاورین مجموعه صدای مشاوران را جویا شوید.

  1. جایگاه علمی دانشگاه: جایگاه علمی دانشگاه تعیین کننده جایگاه علمی ما در آینده است دانشگاه های معتبر با داشتن اساتید مجرب به ارتقاء علمی ما بسیار کمک می کنند و این امر در آینده شغلی ما بسیار اهمیت دارد.
  2. انتخاب رشته آنلاین: انتخاب رشته آنلاین با توجه به امار و ارقام سالهای گذشته است پس ممکن است صددرصد درست نباشد پس تنها به انتخاب رشته آنلاین اکتفا نکید و بقیه موارد را نیز در نظر بگیرید.
  3. ادامه تحصیل: اگر قصد ادامه تحصیل را دارید این را در نظر بگیرید که آیا رشته ای که انتخاب کرده اید ظرفیت ادامه تحصیل را دارد و میتوان به راحتی در آن ادامه تحصیل داد.
  4. سهمیه استانی: سهمیه استان ها هنگام قبولی شما بسیار تاثیر گذار است این امر را در نظر بگیرید و با توجه به سهمیه استانی که دارید انتخاب رشته کنید تا شانس شما برای قبولی در رشته و دانشگاه مورد نظرتان افزایش پیدا کند.
  5. دانشگاه های غیر دولتی: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های روزانه هستند، حق انتخاب در دوره های شبانه، غیر انتفاعی، و پیام نور را دارند.
  6. زیر گروه ها: برای افزایش شانس قبولی رشته های زیر گروه رتبه بالاتری آورده اید توجه کنید.
    چگونه انتخاب رشته کنیم

راهنما چگونگی انتخاب رشته

برای انتخاب رشته باید به مواردی توجه کرد کارنامه و دفترچه راهنما از مواردی هستند که در انتخاب رشته به ما کمک میکنند:

  1. کارنامه: کارنامه اولین راهنما داوطلب است که باتوجه به اطلاعاتی که می توان از کارنامه کسب کرد میتوانید بهتر تصمیم گیری کنید.
  2. دفترچه راهنما: سازمان سنجش دفترچه راهنما( دفترچه راهنما شماره 2) در اختیار داوطلب قرار می دهد که شامل لیستی از دانشگاه ها و رشته های متفاوت است که می توانید دانشگاه و رشته مورد نظر را در آن پیدا کنید.
    در این دفترچه کد عنوان رشته دانشگاه و تبصره ها وجود دارد .
  3. دانشجویان : می توانید از دانشجویان راجب رشته ها و خصوصیات شغلی و شهر و دانشگاه ها اطلاعات کسب کنید.

راهنما انتخاب رشته

الویت بندی انتخاب رشته

هنگام انتخاب رشته باید الویت هارا در نظر بگیریم به صورتی که انتخاب یکم ارزش بیشتری از انتخاب دوم برای شما داشته باشد، و انتخاب دوم الویت بیشتری نسبت به انتخاب سوم  داشته باشد. در ادامه آخرین نکاتی که لازم است در خصوص سوال چگونه انتخاب رشته کنیم را به اطلاع شما می رسانیم.

  1. رشته هایی که علاقه دارید: در ابتدا لیستی از رشته ها و دانشگاه هایی که به انها علاقه دارید انتخاب کنید.
  2. توجه به رتبه: لیستی از دانشگاه هایی که با توجه به رتبه و تراز می دانید در آنها شانس قبولی بیشتری دارید را انتخاب کنید.
  3. ورود به دانشگاه: اگر تمایل دارید که همین امسال وارد دانشگاه شوید و نمیخواهید دیگر در کنکور شرکت کنید لیست دانشگاه هایی که مطمینید در آن قبول می شوید را انتخاب کنید.
    الویت بندی

جهت مشاوره در زمینه چگونه انتخاب رشته کنیم

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۳_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

جهت خریداری بسته تماس کلیک کنید